AN-TM laptops

Laptops die verkocht worden door AN-TM zijn over het algemeen wat oudere laptops die in de meeste gevallen niet geschikt zijn voor het  huidig windows besturingssysteem. Dit houdt natuurlijk niet in dat deze laptops niet goed meer zijn. In de meeste gevallen zijn ze nog prima te gebruiken. AN-TM maakt deze laptops weer gebruiksklaar

Besturingssysteem

Er zijn verschillende vormen van Linux. Net zoals je verschillende windows varianten hebt (XP, Vista, 7, 8, 10) heeft Linux ook verschillende versies en varianten. Doordat het een open-source besturingssysteem is , is de basis gelijk maar mag iedereen zijn of haar eigen smaak er aan geven. Op deze manier zijn er verschillende soorten ontstaan .Zelfs het besturingssysteem van Apple is een variant van Linux en er zijn berichten dat Microsoft met het volgende besturingssysteem ook gebruik gaat maken van deze zelfde “kern”.

Gebruiksvriendelijk

 AN-TM heeft gekozen om de laptops te voorzien van  Linux Mint. Linux mint is een snel,  slank,  veilig en gratis besturingssysteem voor uw computer.  Het is een volwaardig alternatief voor Windows en heeft alle software  om te kunnen surfen op het web, te  mailen,  kantoorwerkzaamheden te verrichten of multi-media te bekijken en te bewerken De reden dat AN-TM hiervoor gekozen heeft is omdat Linux Mint  een  besturingssysteeem  is dat de laagste eisen stelt qua systeemspecificaties en hierdoor uitermate geschikt is voor de wat oudere laptops.

Veilig

Het hart van het systeem wordt gevormd door de Linux-kernel,  daardoor is het vooral een zeer veilig systeem en bestaat er in feite geen malware voor. Het is Linux,  daardoor functioneert het snel en soepel. Met één druk op de knop worden alle softwarepakketten zonodig ge-updated.

Linux Mint is van oorsprong gebaseerd op Ubuntu, een andere Linux-distributie. Linux Mint maakt thans nog wel gebruik van de uitgebreide software-pool van Ubuntu, maar is duidelijk een eigen richting aan het inslaan.  Er zijn ook meerdere varianten van Linux Mint,  te weten Cinnamon,  Mate (voortzetting Gnome 2) en Xfce (een lichte variant).  Cinnamon is de populairste.  AN-TM maakt in de meeste gevallen gebruik van de populairste versie Cinnamon.

Garantie

AN-TM geeft 3 maand jaar garantie op de hardware (accu’s uitgesloten). Hierdoor bent u verzekerd van een goed product.

Inruil en recycling

Om nog meer te recycling  doet AN-TM  ook  aan inruil. U kunt uw oude laptop of tablet bij ons inleveren voor hergebruik en u kunt hier ook nog een kleine vergoeding voor krijgen. Kijk voor meer informatie en vergoedingen op onze pagina inruil.