De ICT sector is goed voor 2% van de totale wereldwijde CO2 uitstoot. De snelle ontwikkelingen binnen de ICT waarbij er steeds nieuwere en betere computers, laptops en tablets nodig zijn om aan de eisen van de softwareontwikkelaars te voldoen helpt hier niet bij.

AN-TM probeert hier op in te spelen door partijen gebruikte en afgeschreven laptops te kopen. Deze worden indien nodig gerepareerd, opgeschoond en gebruiksklaar gemaakt voor de consument. Hierbij maken wij bij de wat oudere systemen gebruik van het Linux besturingssysteem. Het voordeel hiervan is dat we op deze manier de prijzen voor de consument laag kunnen houden omdat de consument niet betaald voor een duur besturingssysteem en het milieu bespaart doordat de laptop langer te gebruiken is en niet vernietigd wordt.

De gebruiker kan met het Linux besturingssysteem net als met een Windows besturingssysteem, tekstverwerken, internetten, films kijken en foto’s bekijken/bewerken. Een ander voordeel is dat Linux minder hoge eisen stelt van het systeem (pc of laptop) en dus ook geschikt is voor de wat oudere laptop.